Friday, February 1, 2013

Project XminY: Lang leve de toekomst van XminY!

De afgelopen 3 jaar lang was het voortbestaan van Solidariteitsfonds XminY onzeker. Enkel bij genoeg nieuwe donateurs zou er nog een toekomst zijn voor XminY.

Dat is gelukt! Na drie jaar hard knokken is XminY daadwerkelijk gered! De slechte jaren kunnen we achter ons laten en de blik kan weer gericht worden op de toekomst. En dat is reden voor een feestje! Kom dus ook naar de OCCII op 22 februari en hef samen met XminY het glas op de toekomst!


Tegelijkertijd viert XminY deze avond ook haar 45-jarig jubileum. Maar in plaats van terug te kijken naar al die roemruchte jaren in het verleden, willen we met deze avond juist de basis leggen voor toekomstige roemruchte jaren! En als verjaardagscadeau geeft XminY zichzelf een nieuw logo én een hele nieuwe huisstijl. De nieuwe huisstijl zal op deze feestelijke avond ook gepresenteerd worden.

Alles bij elkaar dus genoeg reden voor een feestje! Dat doen we niet alleen, maar met behulp van Lushus (Utrecht), Het Brandt (Nijmegen), Zibabu (Amsterdam) en Dagga Dagga (Den Haag). En het nieuwe logo kun je deze avond gelijk op je kleding laten zeefdrukken.

XminY is een uniek actiefonds dat wereldwijd actiegroepen en sociale bewegingen ondersteunt. Dit zijn groepen en bewegingen die zich inzetten voor economische, politieke en maatschappelijke veranderingen, vanuit de gedachte dat een andere wereld mogelijk en noodzakelijk is.

De projecten variëren van Poolse inwoners die een snelweg door hun natuurgebied proberen tegen te houden tot initiatieven van vredesactivisten in het Midden-Oosten. Of van Chinese arbeiders die strijden voor betere werkomstandigheden tot groepen in Kenia die opkomen voor homorechten. Maar ook inheemse groepen in Latijns-Amerika die hun leefgebied willen behouden tegen de oprukkende industrieën of Nederlandse groepen die hier actievoeren voor een humaan asielbeleid krijgen allemaal de steun van XminY. Een actueel overzicht van de gesteunde groepen, vind je op  www.xminy.nl

Vrijdag 22 februari 2013
OCCII, Amsterdam
Deuren open: 20:00
Entree: donatie

No comments: