Friday, February 22, 2013

Reactie GroenFront! op arrestatie jacht-saboteurs Heerde.

De politie in Heerde meldt dat er woensdag twee mannen uit Zwolle zijn opgepakt die er van worden verdacht een jachthut onklaar te hebben gemaakt. Zij werden opgemerkt door de Marechaussee toen ze met een bijl in de hand het bos uit liepen. In een artikel in de Stentor melden lokale boswachters dat het aantal onschadelijk gemaakte jachthutten aanzienlijk gestegen is sinds GroenFront! op www.jachtkaart.nl meldingen over jachthutten verzamelt.

Er zouden van de 1000 jachthutten op de Veluwe enkele tientallen onklaar zijn gemaakt. GroenFront! roept iedereen die de natuur een warm hart toedraagt op zich solidair te verklaren met de verdachten. GroenFront! weet niet wie de mannen zijn, nog of zij daadwerkelijk jachthutten onklaar gemaakt hebben. Niettemin wil GroenFront! de mannen waar mogelijk ondersteunen.

Jachthutten en bijvoer plaatsen spelen een cruciale rol bij de jacht op zwijnen en edelherten op de Veluwe. Elk jaar wordt meer dan de helft van de populatie van beide "beschermde" dieren afgeschoten. Ecologen waarschuwen dat dit de natuur op de Veluwe ernstig verstoort en niet bij draagt aan het voorkomen van overlast die de dieren kunnen veroorzaken. GroenFront! voert een campagne om de jacht op de Veluwe onmogelijk te maken.

GroenFront! wil met jachtkaart.nl de verborgen wereld van de jacht op de Veluwe zichtbaar maken en het stilzwijgen rond activisme tegen jacht doorbreken. Er worden al tientallen jaren jachthutten onklaar gemaakt op de Veluwe. Door lokale bewoners en natuurliefhebbers. Jagers verzwijgen dat sinds enkele jaren, in de hoop dat het op houdt.

GroenFront! / Directe ecologische actie EarthFirst! / No Compromise / No Violence / Nature, fighting back
http://www.groenfront.nl
http://facebook.com/groenfront
http://twitter.com/groenfront

Voor vragen: 0627975807 (staat niet altijd aan)

No comments: