Tuesday, April 20, 2010

Geveltuindag in de Pijp deze zondag - filpje en info


In april wordt uw geveltuin aangelegd. Op geveltuinendag zondag 25 april brengen vrijwilligers gratis tuinaarde met bakfietsen rond onder voorwaarde dat u zelf het zand eruit haalt en in zakken klaarzet. Verder is er een gezellige groen- en informatiemarkt waar u plantjes en zaden kunt ruilen of kopen en alles te weten kunt komen over duurzaam tuinieren.

 

Meer weten? Kijk hier of bel met het natuur- en milieuteam De Pijp, Gerard Doustraat 133, 020-400 45 03 of mail naar nmt@wijkcentrumceintuur.nl.

 


Halfschaduw en zonpakketten voor een goed doel

Dit jaar kunt uw plantenpakketten van te voren bestellen. In elk pakket zitten 9 inheemse sterke vaste planten, speciaal geselecteerd voor geveltuinen.

Door te bestellen weet u tenminste zeker dat ze niet zijn uitverkocht. Hier kunt een bestelbon downloaden waarop ook de samenstelling van de pakketten staat en de prijs.

De opbrengst van deze pakketten gaat naar een groen en goed doel. Daarover later meer.

Een nieuwe geveltuin en toen?

Tja daar sta je dan voor je nieuwe geveltuin. Misschien heb je zelfs al wat zon of schaduwplantenpakketten gekocht voor je tuin. Maar hoe pak je dat nou het beste aan?

Op geveltuinendag in De Pijp op 25 april kunt u op het Groen Gemaal zien hoe u dat het beste kunt doen. Grondvoorbereiding, welke plant waar en waarom en hoe hou je ze gezond het hele jaar door. Er zijn twee voorbeelden van een zon en schaduw geveltuin te zien, een kruidenspiraal en een insectenhotel te zien.

Hulp gezocht?

Beetje hulp nodig
met uw geveltuin?
Bel het Groene Klus Team


Geveltuinen Make-Over
Kan uw geveltuin wel een oppepper gebruiken?
Hulp met snoeien, opbinden of schoffelen? Of plantjes uit de eigen kweek van het Groen Gemaal?
Bel, mail of schrijf aan het Groene Klus Team wat er nodig is om van uw geveltuintje weer een juweeltje te maken.
Ons team bestaat uit (deskundige) vrijwilligers, die in hun vrije tijd graag mee helpen aan het verfraaien van het groen in de buurt en een aantal geveltuinen komen opknappen.
Aanmelden kan bij het Groen Gemaal in het Sarphatipark op nummer 20, bij de ingang Eerste Jan van der Heijdenstraat. Geopend van maandag t/m donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur en bij mooi weer zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Telefonisch bereikbaar op 020-664 13 50 (antwoordapparaat). Of via mail
groengemaal(at)wijkcentrumceintuur.nlToos en Trudie klaar om te klussen

No comments: