Monday, June 16, 2014

Valreep-sympathisanten werpen barricades op

Gisteravond zijn door sympathisanten van kraakpand de Valreep barricades opgeworpen. Deze metershoge barricades versperren de toegangswegen naar het pand. Dit is gedaan omdat de Gemeente Amsterdam nu elk moment de Valreep wil ontruimen. Deze barricades moeten verhinderen dat de politie vrij spel heeft.

De Valreep is in drie jaar tijd uitgegroeid tot een combinatie van bruisend buurtcentrum en spannende underground lokatie. Drie jaar lang is een positieve invulling gegeven aan deze plek en is ingezet op legalisatie door middel van koop of huur. Dit mocht niet baten. De gemeente Amsterdam, Stadsdeel Oost en projectontwikkelaar OCP hebben altijd de boot consequent afgehouden.
Terwijl er het laatste jaar ellenlang over participatie en zelfredzaamheid geluld wordt, worden de mensen die hier invulling aan geven keihard ontruimd. In aanloop naar deze ontruiming wordt meer en meer duidelijk dat politici, ambtenaren en bestuurders op schoot zitten bij een projectontwikkelaars zoals OCP.
Kraker Johan: "Als de Gemeente Amsterdam denkt dat de politie hier de laatste echte vrijplaats van Amsterdam kan ontruimen, dan hebben ze het goed mis!"
Het verzet heeft zich nu op straat gemanifesteerd, de sympathisanten van de Valreep roepen iedereen op zich bij het verzet aan te sluiten.
www.valreep.org

No comments: