Thursday, November 14, 2013

Greenpeace action for Nordpol



Gazprom, from Russia with love. Bekijk de online versie.
Logo handen af van de Noordpool


Greenpeace NL | 13 / 11 / 2013
Jij wilt net als de Arctic 30 de Noordpool beschermen tegen oliebedrijven als het Russische Gazprom. Dit bedrijf speelde een belangrijke rol bij de illegale arrestatie en gevangenneming van de 30 opvarenden van de Artic Sunrise en heeft als een van de grootse oliebedrijven in Rusland een grote machtspositie.

Gazprom heeft expertise nodig die Shell graag levert in ruil voor de laatste druppels olie op aarde. Maar samen gaan boren in het Noordpoolgebied is een slecht plan.

  1. Bekijk hier onze animatievideo (1:36 minuten) met uitleg waarom deze samenwerking tussen Shell en Gazprom een slecht idee is.
  2. Vergeet niet de video op social media te delen en laat daarbij je mening over de samenwerking tussen Gazprom en Shell weten.
Tip: Bij de video kun je een Nederlandse ondertiteling instellen onder 'turn on captions'.
Video
Gazprom en de Arctic 30
Eerdere boorpogingen van Gazprom in ijzige gebieden eindigden in een gezonken boorplatform en 53 doden. Het bedrijf is niet alleen roekeloos, maar ook meedogenloos. Met één verzoek van dit staatsbedrijf kwam de Russische kustwacht in actie tegen het vreedzame protest van de Arctic 30. Bekijk de video, deel het en laat weten wat jij van Gazprom vindt.

Met vriendelijke groeten,

Jorien de Lege, campagneleider klimaat & energie

Ik bekijk de video op Facebook Ik bekijk de video op YouTube

Geef je mening en deel nieuws, video's en updates van de campagne:
 Twitter                     Facebook                   youTube




No comments: