Thursday, October 17, 2013

Valreep for Ever, Dans mee op de DEMO 19 oktober A'dam

Waar: Valreep, Polderweg 620, Amsterdam Oost, Netherlands
Wanneer: 19/10/2013 - 12:45

Dans mee op de DEMO! 19 oktober 14.00 op De Valreep, Amsterdam. Dans mee voor behoud van de Valreep met live bands, dj's, straattheater en veel meer. Stadsontwikkeling moet niet door ambtenaren en vastgoedbazen gebeuren, maar door bewoners van de stad zelf. De Valreep roept iedereen op om dit geluid te versterken. Geen ambtenaren maar bewoners van de stad zelf. Geen vastgoedbonzen maar zelforganisatie van onderop. Geef zelf jouw invulling aan Amsterdam, samen met ons, op 19 oktober.


Op 19 oktober is er een demonstratie voor de legalisatie van de Valreep. 14:00 verzamelen op De Valreep (voormalig dierenasiel aan de Polderweg in Amsterdam Oost). De bedoeling is met veel muziek en vooral heel veel mensen door Amsterdam te trekken:

Terwijl de Gemeente en projectontwikkelaar OCP Oostpoort jaren lang braak lieten liggen, werd het leegstaande dierenasiel gekraakt en omgetoverd tot een bruisend buurtcentrum de Valreep. Dit was niet mogelijk geweest zonder de kraakbeweging, de vele buurtbewoners, sympathisanten en andere Amsterdammers die op de Valreep onzelfzuchtig een bezem, een hamer of een emmer ter hand namen om de boel op te knappen. Een plek waar zonder ambtelijk plan, zonder huisbaas, zonder kroegbaas, subsidie, entreeprijzen of keurslijf mensen zelf aan hun omgeving kunnen werken. Een plek waar mensen zelf tuinen, workshops, film en muziek- en feestavonden en vele politieke activiteiten zijn begonnen. Door die hulp, die vele vormen aannam, zijn wij zover gekomen.

Nu de ontwikkeling van de "droomwijk" Oostpoort eindelijk van start lijkt te gaan, willen wij dat dat de Valreep voor de buurt en de stad behouden blijft. Dans dus mee op de DEMO 19 oktober voor behoud van de Valreep met live bands, dj's, straattheater en veel meer. Stadsontwikkeling moet niet door ambtenaren en vastgoedbazen gebeuren, maar door bewoners van de stad zelf. De Valreep roept iedereen op om dit geluid te versterken. Wij willen iedereen vragen zich samen met ons tegen commercialisering en sociale kaalslag te keren en reële alternatieven op te bouwen en ondersteunen. Geen ambtenaren maar bewoners van de stad zelf. Geen vastgoedbonzen maar zelforganisatie van onderop. Geef zelf jouw invulling aan Amsterdam, samen met ons, op 19 oktober.

Dans mee op de DEMO! Kleurrijk, creatief en massaal trekken we door Amsterdam. Voor De Valreep en voor een vrij en sociaal Amsterdam.

No comments: