Saturday, October 19, 2013

Laat de Arctic 30 niet zitten.Help Greenpeace ActivistsLogo handen af van de Noordpool


Greenpeace NL | 18 / 10 / 2013
Laat de Arctic 30 niet zitten
 Vraag de Russische ambassade nu om hun vrijlating
Beste Friend

'Ik zit in een smerige cel, alleen, geïsoleerd van de rest.' Dit schrijft de Nederlandse Faiza Oulahsen, een van de Arctic 30, in een aangrijpende brief die vandaag in de Volkskrant staat. Vandaag is het de 30ste dag dat zij onterecht in een Russische cel zit voor vreedzaam protest tegen olieboringen bij de Noordpool. Wij laten de Arctic 30 niet zitten. Jij toch ook niet? 

'Ik heb nog hoop, ik moet wel, dat houdt mij op de been. Feit blijft dat er van alles kan gebeuren.' Aldus Faiza vanuit Moermansk. Sluit je nu aan bij ons wereldwijde protest en laat Faiza de hoop niet verliezen.

  1. Klik hier voor de vrijlating van de Arctic 30. Je steunt dan ook onze petitie voor de bescherming van het Noordpoolgebied.
  2. Lees de brief van Faiza, deel hem met je familie en vrienden en vraag of zij ook voor Faiza in actie willen komen.
De verzoeken voor borgtocht zijn inmiddels voor vrijwel iedereen afgewezen. Faiza, Mannes, Sini, Ana, Peter en de anderen blijven voorlopig achter tralies. Boren in het Noordpoolgebied is een aanslag op de natuur en een bedreiging voor ons allemaal. Wie daartegen durft te protesteren verdient geen eenzame opsluiting en een mogelijke celstraf van 15 jaar, maar aanmoediging en steun.

Met vriendelijke groet,

Jorien de Lege, campagneleider klimaat en energie

Ja, ik wil de Arctic 30 vrij Bekijk en deel de brief van Faiza


Geef je mening en deel nieuws, video's en updates van de campagne:
 Twitter                     Facebook                   youTubeGreenpeace


No comments: