Sunday, October 13, 2013

open vergadering over 'De Molli 2.0'

Waar: Wijkcentrum Ceintuur, gerard doustraat 133, amsterdam, Netherlands
Wanneer: 13/10/2013 - 15:30

of Molli 5.0, 10.0, 16.0.... whatever!!!

De Molli Chaoot maakt dit najaar een doorstart, met een nieuw programma en nieuwe ideeën. Sinds enige tijd is het collectief weer zodanig van samenstelling veranderd dat het tijd was voor een nieuwe reeks discussies over wat de Molli is, zou kunnen zijn en wat we willen als collectief. Dit resulteerde in een aantal nieuwe plannen en een nieuwe koers. We nodigen jullie uit om ook mee te praten over de toekomst.

Zondag 13 oktober
16:00 - 18:00
Wijkcentrum Ceintuur,
Gerard Doustraat 133, de pijp

De afgelopen jaren kampen we bovendien met een teruglopend aantal bezoekers. Helaas moeten we wel gewoon huur en andere lasten betalen, met onvoldoende bezoekers kunnen we deze plek niet lang meer open houden. En dat zou zonde zijn, de Molli is een faciliteit voor de scene die we niet willen verliezen.

Vanaf september gaan we daarom enthousiast van start met 'de Molli 2.0' plannen. Sinds we na de verbouwing van de keuken weer open zijn, beginnen de bezoekers langzaam weer terug te keren, komt er een vega-snackbar op woensdag en zijn er plannen voor meer voku-avonden. Er zijn een reeks nieuwe live-muziek avonden gepland, op de HipHop zondag wordt er in september en oktober steeds een HipHop-film of docu gedraaid en we zullen meer, en vaker, benefiet- en info-avonden organiseren.

Maar alléén kunnen we het niet, we hebben júllie, in Amsterdam woonachtige of in Amsterdam rondhangende personen, nodig! Als bar-personen, als actiegroepen (voor wie we benefiet of info avonden organiseren) en als bezoeker die zo af en toe een biertje komt drinken. Maar ook als kritische gebruikers! We hebben ook jullie feedback en input nodig om te weten waar behoefte aan is en hoe de plek ervaren wordt.

Binnen het bar-collectief hebben we veel gesproken over waarom de Molli de laatste tijd steeds slechter wordt bezocht, en ook met vrienden die hier niet meer komen hebben we het hier uitgebreid over gehad. Eén reden is natuurlijk het feit dat de krakers langzaam de Pijp uit zijn gegaan. Maar ook zonder krakers in de Pijp moet er in Amsterdam genoeg publiek zijn voor een politieke kraak-kroeg toch? Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die hier niet meer komen vanwege de sfeer een aantal jaar terug. En daarnaast blijkt het de laatste tijd steeds moeilijker te worden om met het teruggelopen aantal bar-personen consequent open te blijven. Dit is een vicieuze cirkel. Hoe minder vaak én minder consequent je open bent hoe minder mensen er komen.

Goed, wij hebben allerlei verschillende oorzaken en oplossingen bedacht, maar willen nu graag van jullie weten: Wat kunnen we doen en wat kunnen we faciliteren voor 'de scene'? Hoe kunnen we de ruimte zo inrichten en gebruiken dat ze de 'beweging' ten goede komt. Dat is tenslotte waar de Molli ooit voor gekraakt en gelegaliseerd is. Deze plek is opgeëist met buitenparlementaire strijd, en wij willen op deze plek een platform blijven bieden aan buitenparlementaire strijd.

Graag gaan we in gesprek met een ieder die ooit in de Molli kwam, of mogelijk zou komen, over wat een plek als deze kan bieden, hoe dat in te richten, en hoe dat vorm te geven. Om op een constructieve middag samen de 'Molli 2.0' te lanceren.

Op zondag 13 oktober ben je vanaf 15:30 uur welkom op het wijkcentrum in de pijp, we beginnen om 16:00 uur.
Achteraf zal er om 19:00 voku zijn in de molli, en om 10:00 een HipHop film.

Een ieder is ook altijd welkom op de barvergadering, elke eerste zondag van de maand om 20:00 uur in de molli.

No comments: