Thursday, October 17, 2013

[A'dam] ADEV plaatst eigen standbeeld bovenop ADE-kubus Rembrandtplein

Sinds vanmiddag ziet het levensgrote logo van het Amsterdam Dance Event op het Rembrandtplein er heel anders uit. Een vrachtwagen hees een 4-meter-hoog standbeeld bovenop de ADE-kubus. De stunt is opgeëist door Amsterdam Danst Ergens Voor (ADEV), een collectief uit de underground dat op zaterdag een dansparade door de stad organiseert.


Op een bordje onder het roestige beeld staat "Cerberus, de waakhond van de underground." En: "Het grote geld dat Amsterdam overneemt en de underground in gevaar brengt, heeft deze slapende waakhond wakker gemaakt. Hij is nu hier gaan staan, zodat wij allemaal weten dat we er iets aan moeten doen. Want wat is een dance scene zonder underground?" Het logo van ADE is aangevuld met een V om zo het logo van ADEV te vormen.

Het gratis toegankelijke ADEV vindt juist plaats tijdens het Amsterdam Dance Event om een alternatief te bieden voor de commercialisering van de stad Amsterdam en de Nederlandse dance scene. In deze trend krijgt de Amsterdamse underground steeds minder ruimte. De underground stond aan de wieg van de Nederlandse dance scene en ADEV roept dance-liefhebbers daarom op om zaterdag mee te dansen voor de toekomst van de underground in Amsterdam.

De aanleiding voor de parade is het onzekere voortbestaan van De Valreep, een van de laatste vrijplaatsen binnen de ringweg. ADEV steunt het behoud van De Valreep, want subcultureel Amsterdam heeft na de Stubnitz, de Korsakoff en Robodock al genoeg aan vrije ruimte verloren. Daarom laat de underground van zich horen met mobiel geluid van onder meer ADM, de Dutch Acid Family (Ruigoord), Nimatek, Damoclash, Bajesdorp en de Infaders.

Youtube: http://www.youtube.com/user/AdamDanstErgensVoor
Twitter: #ADEV en #valreeplegaal
Facebook: http://www.facebook.com/amsterdamdanstergensvoor/
Web: http://www.amsterdam-danst-ergens-voor.nl/

No comments: