Wednesday, August 28, 2013

Arrestatie bij vluchtelingenprotest Vredespaleis - Donderdag weer actie!

Vandaag (28-08-2013) hebben wij, de uitgeprocedeerden vluchtelingen die in het Vluchthuis aan de sportlaan verblijven, actie gevoerd bij de viering van het 100 jarig bestaan van het Vredespaleis. Terwijl er tijdens deze viering werd gesproken over mensenrechten en vrede staan wij nog steeds rechteloos op straat.

Morgen opnieuw: 09:00 t/m 11:00, Sophialaan 21, Den Haag
En demonstratie Gerechtigheid voor vluchtelingen!: 12:30, Plein voor Centraal Station, Den Haag



Met zo´n 30 vluchtelingen hebben wij geprotesteerd tijdens de aankomst van de hoogwaardigheidsbekleders bij het Vredespaleis. Er werd onder andere een doodskist meegedragen met daarop de tekst ´The Hague City of Peace and Justice´. Want terwijl er tijdens de viering in het Vredespaleis toespraken werden gehouden over vrede en de rechten van de mens (door onder andere Koning Willem Alexander, Ban Ki-moon en Minister President Mark Rutte) worden wij, de slachtoffers van oorlogen rechteloos op straat gezet. ¨Er worden hier grote woorden gesproken over vrede en de rechten van de mens. Maar wij zijn naar Nederland gevlucht en krijgen hier ons mensenrecht ook niet¨, aldus een van de vluchtelingen.

Een van de vluchtelingen is tijdens de demonstratie uit protest voor de auto´s van de arriverende deelnemers op de grond gaan liggen. Hij is daarna gearresteerd en door de politie meegenomen naar het bureau. Een filmpje van de arrestatie volgt spoedig.

Wij, vluchtelingen uit voornamelijk Afghanistan en Irak, kunnen niet terug naar het land waar wij vandaan komen omdat daar nog steeds oorlog heerst. Bijna elke dag zijn er bomaanslagen en vallen er honderden doden per maand. Toch wijst Nederland onze asielaanvraag af en worden we op straat gezet. Terug kunnen wij dus niet, en door Europese regelgeving kunnen wij ook niet naar een andere Europees land om daar een asielaanvraag te doen. Wij vallen tussen wal en schip en leven een totaal uitzichtloos leven. Al sinds 2011 voeren wij actie tegen deze onmenselijke situatie maar tot op heden is er nog steeds geen oplossing.

Morgen, donderdag 29 augustus, zullen wij weer twee keer actie voeren tijdens de conferentie van het The Hague Institute of Global Justice aan de Sophialaan 21 in Den Haag. De conferentie zal gaan over de interventies van de VN in landen als Afghanistan en Irak.

's Ochtends zullen wij voor de deur actievoeren om de deelnemers aan de conferentie duidelijk te maken dat wij de slachtoffers van de oorlogen zijn en dat wij niet geholpen worden en voor ons de gerechtigheid niet opgaat.

's Middags zullen wij een demonstratie lopen vanaf het Centraal Station naar het Institute of Global Justice aan de Sophialaan. Daar zal wederom voor de deur actie worden gevoerd. De demonstratie zal om 12:30 beginnen en rond 13:30 aankomen op de Sophialaan.

Tijd: 09:00 t/m 11:00
Locatie: Sophialaan 21, Den Haag

Demonstratie: Gerechtigheid voor vluchtelingen!
Tijd: 12:30
Locatie: Plein voor Centraal Station, Den Haag

Kom ook en laat je horen tegen het inhumane vluchtelingenbeleid!

Wij willen verblijfsrecht, en onderdak!

Een link naar het Facebook even van morgent: https://www.facebook.com/events/410095075761118/

http://rechtopbestaan.nl

No comments: