Thursday, August 22, 2013

(A'dam) docu Vis noch vlees (NL '11), vr. 23 aug. 20:00, Voedlink Voko/D4Net

Waar: Voedselcoöperatie Voedlink Voko/D4Net, Bilderdijkstraat 165-f, Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 23/08/2013 - 20:00

'Is het einde van een lekkere bal gehakt, een sappige biefstuk, de kipsaté en het mootje kabeljauw in zicht? Levensbedreigende virusziekten, milieuschade en dierenleed - we wéten ervan, maar we consumeren vrolijk door. Maar wat gebeurt er als we op deze voet door blijven gaan met de kiloknaller en het broodje zalm? Wat zijn de alternatieven? En waarom zijn we zo verslaafd aan vis en vlees?'


Voedlink Voko/D4net presenteert:

Documentaire: Vis noch vlees
(Britta Hosman, Jorien van Nes en Hans Simonse, VPRO, Nederland, 2011)
100 minuten, Nederlands gesproken

Vrijdag 23 augustus
Voedselcoöperatie Voedlink Voko/D4Net
Bilderdijkstraat 165-f, Amsterdam
http://www.d4net.nl/ (site onder reconstructie)

Aanvang 20:00, inloop 19:30
Vrij entree, donaties welkom

'Een vrolijke tirade die tot nadenken en actie stemt

Is het einde van een lekkere bal gehakt, een sappige biefstuk, de kipsaté en het mootje kabeljauw in zicht? Levensbedreigende virusziekten, milieuschade en dierenleed - we wéten ervan, maar we consumeren vrolijk door. Maar wat gebeurt er als we op deze voet door blijven gaan met de kiloknaller en het broodje zalm? Wat zijn de alternatieven? En waarom zijn we zo verslaafd aan vis en vlees?

Zelfs voor bewust levende mensen die weten dat de productie van vis en vlees reuze schadelijk is voor het milieu en dat de consumptie mogelijk schadelijk voor hun gezondheid is, is het heel moeilijk om er mee te stoppen. Wat moet er gebeuren wilt u het roer omgooien? Een verhelderende verkenning achter de schermen van de vis- en vleesindustrie alsook in uw hoofd.

Met onder anderen schrijfster Charlotte Mutsaers, hoogleraar psychologie en activiste Roos Vonk, varkenshouder en LTO-voorzitter Annechien ten Have, hoogleraar duurzame ontwikkeling Louise Fresco en Dirk Duijzer, directeur Food en Agri van de Rabobank.

In Vis noch vlees gaan de programmamakers de uitdaging aan om de eigen VPRO-kantine vlees- en visvrij te maken, ze confronteren fervente vleeseters met ongemakkelijke waarheden over de industrie, geven een reclamebureau de opdracht een campagne te bedenken die ons van het vlees- en vis eten afhelpt, en kijken met de blik van een natuurfilmer die een exotische diersoort ontdekt naar de dieren die dagelijks op ons bord belanden. Een vrolijke tirade die tot nadenken en actie stemt.'

http://programma.vpro.nl/themavisnochvlees

De voorganger van deze documentaire, Vette honger door Britta Hosman en Jorien van Nes uit 2007, wordt op vrijdag 6 september vertoond bij Voedlink.

Vette honger bij Voedlink: https://www.indymedia.nl/node/18604

No comments: