Wednesday, November 2, 2011

Weggeefwinkeltips voor occupy-ers op www.weggeefwinkels.nl

Een weggeefwinkel/tentje kan een leuke aanvulling zijn op een occupydorp.

Hier zijn weggeeftips voor occupy-ers... Voel je vooral vrij ze aan te vullen...

Een weggeefwinkel/tentje kan een leuke aanvulling zijn op voor een occupy dorp. Op www.weggeefwinkels.nl vind je meer info over wat een weggeefwinkel nu precies is.

Tips voor een geslaagde weggeverij:

* Als je mensen vraagt iets te brengen zorg dan dat je een structuur hebt om het te ontvangen en weg te geven.
* Hang kleding allemaal op aan een voldoende stevig kleding rek, kleding in bakken o.i.d. wordt haast altijd een zooitje.
* Zorg dat boeken hoog genoeg van de grond staan op een droge plek.
* Communicatie is je grootste uitdaging, zeker bij een sterk wisselende aanwezigheid van mensen. Hang bijvoorbeeld briefjes op met tekstjes als: " Kan ik wat doen?! Jazeker, kleding in het rek hangen."
*Accepteer alleen spullen die schoon en heel zijn! Alles wat stuk is of nat neem je niet aan of gaat z.s.m. het winkeltje uit.
*Als je ook een lijstje hebt met benodigdheden voor het occupy-initiatief, zorg dan dat donaties (bijv. een grondzeil een tent e.d.) niet worden weggegeven in het weggeefwinkeltje! Geef alleen die dingen weg die het initiatief zelf niet nodig heeft.
* Klaag niet dat er bijvoorbeeld geen vuilniszakken zijn, en teveel eten/kleding o.i.d. maar pas de benodigdhedenlijstjes aan! Neem zelf verantwoordelijkheid.
* Is het bovenstaande niet realistisch voor je? Doe het dan niet, het moet wel leuk blijven natuurlijk. Een opgeruimde weggeefwinkel kan een positieve publiekstrekker zijn maar een zooitje is juist negatieve reclame. Verlies nooit het geheel uit het oog... Ik weet dat het makkelijker gezegd is dan gedaan... maar misschien kun je je beter focussen en 1 ding goed doen i.p.v. meerdere dingen half?

No comments: