Thursday, November 3, 2011

Update: Occupy Amsterdam/Beursplein

Zoals men weet is het beursplein bezet sinds 15 oktober 2011:
begonnen als een nieuwe beweging met de slogan; wij zijn de 99%! aansluitend op de beweging in de V.S en de mars vanuit Spanje naar Brussel.
Momenteel zijn er meer dan 3000 steden bezet, in Nederland zijn dat er 30+.

Sociale cohesie zorgt ervoor dat iedereen meedraait, of het nou gaat om te koken, ehba, schoonmaak of nachtdienst voor de veiligheid en andere dingen, iedereen draagt op zijn manier zijn steentje bij. Ondertussen word er hevig gediscusieerd over hoe het beter kan in het dorp en in de wereld eromheen. Mensen komen dagelijks kijken, doneren, debateren etc. Het is een doorloop van veel sympathie.
's Nachts trekken we natuurlijk ook heel veel aandacht, dan van vele die wat ophebben, of hun agressie kwijt willen. Ook zij worden ontvangen, bedaard, en voor ze het weten zitten ze ook te discusieren. Helaas gaat het niet altijd zo, maar ook daar wordt mee omgegaan.
Momenteel hoeven wij, gelukkig niet meer, al onze energie te besteden aan veiligheid en kunnen wij ons volstorten met het aangaan van de uitdagingen die voor ons liggen. Wij willen nogmaals met kracht! benadrukken dat occupy voor iedereen, wat voor achtergrond, politieke voorkeur, bij ons VAN HARTE welkom is!
Om zijn of haar ideeen met ons te delen.

Elke dag om 18.30 is er een "General Assembly" ook wel G A. Hier worden de dagelijkse zaken, acties. en visie voor en van Occupy Amsterdam besproken. Deze zaken worden besloten op concensusbasis. Ook kan je als je wil dit volgen via de live stream op http://www.livestream.com/occupyamsterdam .

We leven hier enkel op donatie, dagelijks komen er mensen eten brengen, kleding en ook bouwmaterialen om de tenten warm/droog en windbeschermend te maken. Hier is wel altijd te kort op.

Het momentele verlang/donatie lijstje wat er hard nodig is, is het volgende:
Pallets, zandzakken voor versteviging, tenten, zeil, hout, touw, plastic containers, afvalcontainers, tafels, banken, dekens, luchtbedden, warme truien, gaskacheltjes, kapstokken

EHBA heeft nog nodig:
drukverband, blarenpleisters, warmtedekens, andere EHBO-benodigdheden

ook hebben we voor de keuken nodig:
vitamines, zoals verse groenten! Verder zijn sapjes, koffie, thee, zuivelproducten en beleg, welkom!

Daarnaast zijn we DRINGEND opzoek naar mensen die willen helpen met ophalen van spullen d.m.v bakfietsen, busjes, auto's e.d

Daarnaast kan je andere verzoeken mailen naar info@occupyamsterdam.nl

Informatie over ons kan je vinden op:
http://www.occupytogether.org/
http://occupyamsterdam.nl/`

No comments: