Monday, November 14, 2011

Nieuwsbrief Rekening Retour - 13 november

Nieuwsbrief Rekening Retour - 13 november

1. Zondag 20 november: Dag van der Verontwaardiging
2. Rekening Retour roept op tot solidariteit met stakers ov
3. Help mee met mobiliseren!
4. Vrijwilligers gezocht
5. Financier het verzet

1. Zondag 20 november: Dag van der Verontwaardiging

Op zondag 20 november organiseert de Hete Herfst coalitie een grote protestactie op de Dam. We willen onze verontwaardiging tonen over de kabinetsplannen en oproepen tot solidariteit, echte democratie en mensen boven winst. Samen gaan we op de Dam levensgroot '99%' uitbeelden. Het belooft een wervelend programma te worden. Kom ook en doe mee met je eigen boodschap of actie, jij bent de 99 %! Aanvang: 14.00

2. Rekening Retour roept op tot solidariteit met stakers openbaar vervoer

Voor degenen die zondag de 20ste eerder naar Amsterdam kunnen komen: vanaf 12.00 komt het personeel van de openbaarvervoersbedrijven van Rotterdam, Den Haag en Amsterdam bijeen op CS Amsterdam. Ze zijn dan in staking tegen de afbraak van deze publieke voorziening. Het belooft een spectaculaire actie te worden. Wij roepen iedereen op om zich bij dit protest aan te sluiten en vervolgens gezamenlijk naar de Dam te trekken waar om 14.00 het programma van de Dag van de Verontwaardiging begint. Neem potten & pannen mee. Samen staan we sterk! Voor flyers en meer info: http://redhetov.nl/

3. Help mee met mobiliseren!

Met de deelname van stakers, actievoerders van de Occupybeweging, verontruste ouders, kwade kunstenaars en een wervelend programma belooft dit een geweldige protestdag te gaan worden. Hier moeten mensen bij zijn, hier moeten mensen van weten. Help daarom mee met mobiliseren: verspreid de oproep, bestel flyers, twitter je tureluurs #heteherfst #20nov, plaats die banner, nodig uit op facebook, forward deze mail en vraag anderen dit ook te doen!

Dinsdag 14 november zal het mobiele hoofdkwartier tussen 13.00 en 21.00 worden opgeslagen in De Balie: http://pleinderbeschaving.nl/?p=431 Kom langs en help mee met bellen, mailen, plannen en twitteren. Elk uur helpt!

4. Vrijwilligers gezocht

Voor de aanloop naar de 20ste zoeken we mensen die willen helpen in het mediateam (veel mail- en belwerk). Voor de dag zelf zoeken we mensen die willen helpen met de opbouw van het podium en het sfeerbeheer tijdens het protest. Iets over vele handen en licht werk. Meld je aan bij heteherfst@gmail.com.

5. Financier het verzet

Ons enthousiasme is vele malen groter dan ons budget. En voor het drukwerk, vergunningen, podia, materiaal en telefoonkosten vragen we om een bijdrage. Dit is echt hard nodig. Donaties graag naar rekeningnummer 6025095 t.n.v. Platform Stop Racisme en Uitsluiting o.v.v. Hete Herfst. Alle beetjes helpen!No comments: