Thursday, March 20, 2014

Nuke Summit 2014 - Oproep voor Woede!

Europa heeft een lange historie van summit verzet. Binnen onze bewegingen zal het een oneindige discussie zijn of het zin heeft als reactie een anti-summit protest te organiseren. Het zijn tijdstippen van ultieme repressie. Gemilitariseerde zones maken een entree op summit terrein vrijwel onmogelijk, rechtzaken lopen naderhand vaak voor jaren door en lokale groepen kunnen voor jaren erna door burn-out inzakken.

Aan de andere kant kunnen deze massa-protesten tot een vonk leiden waarna nieuwe groepen de inspiratie vinden zichzelf te organiseren. Het kunnen momenten zijn waar we voor de verandering kunnen zien met hoeveel we zijn en hoe krachtig we kunnen zijn. En niet te vergeten: met legers van politie geconcentreerd op de plaats van de summit, laat dit veel plaatsen minder bewaakt.

Reden voor woede hebben we genoeg! Als het niet is om de militaire zone die de Nederlandse staat van Den Haag maakt gedurende deze dagen met tien duizenden agenten, militairen en zogenaamde veiligheidsrisicogebieden. Dan wel de kapitalistische markt van de nucleare industrie. Of de huidige imperialistsche pogingen de nieuwe semi-fascistische staat van Ukraine bij de EU te voegen met een spoed vergadering van de G7 in Den Haag.

Deze summit brengt samen de staat, de politie en het kapitaal en haten doen we ze allemaal!

Ook is er een verbod om door de stad te demonstreren. Prima! We hebben geen toestemming van de staat nodig. De straten zijn van ons!

Historisch gezien is het anti-nucleair activisme in Nederland een terrein geweest voor pacifistische vredesactivisten of christelijke groeperingen. Dit terwijl het Duitse anti-nucleaire activisme een diversiteit van tactieken gebruikt voor verzet. Laten we zien dat ook dit een terrein is voor velle confrontatie.
No justice, no peace!

Dus hierbij de roep om twee avonden van vlammend verzet. Een kleine vonk kan een grote knal geven. Fuck de politie en fuck de NSS!

No comments: