Sunday, March 16, 2014

Bezetting VU gaat vierde dag in

hieronder een bericht van de bezetters, die nog altijd volhouden.

Goedemorgen wereld!

Bezetting: Wij hebben onze 3e nacht erop zitten en inmiddels is de Kerkzaal 72 uur bezet en de onderhandelingen gaan nog altijd door. Wat nou laatste aanbod? De bezetting van de Kerkzaal houdt stand en de bezetters zullen door middel van acties in het gebouw en op de campus hun boodschap blijven uitdragen. De gesprekken met het bestuur zijn constructief en hebben al tot een aantal belangrijke resultaten geleidt. We zijn echter nog ver verwijderd van het punt waarop we de bezetting zullen beƫindigen...

Masterdag: Vindt vandaag plaats in het Hoofdgbouw. De VU kent veel problemen, maar die spelen door heel Nederland. We roepen toekomstige studenten op om kritisch na te denken over de problemen in het (hoger) onderwijs. We hopen dat de VU zich weer gaat inzetten voor goed onderwijs en dat de toekomstige masters zich hier welkom zullen voelen.

Banners: De wind is flink toegenomen en Actiegroep Titanic heeft vanwege de veiligheid besloten de spandoeken die aan de voorgevel van de VU hingen tijdelijk weg te halen.

Verbreding: Wij zoeken nu vooral verbreding van steun bij andere studentenorganisaties, vakbonden en de politiek om ook een duidelijk signaal naar Den Haag te geven dat het echt anders moet met de financiering van het hoger onderwijs in Nederland.

zie ook: http://actiegroeptitanic.nl/

No comments: