Thursday, August 23, 2012

Bedrijfspand in Haarlem ingebruik genomen

Op maandag 20 augustus 2012 is het bedrijfspand aan de Harmen Jansweg 36 te Haarlem her ingebruik genomen door een groep gemotiveerde krakers en sympathisanten.

Op maandag 20 augustus 2012 is het bedrijfspand aan de Harmen Jansweg 36 te Haarlem her ingebruik genomen door een groep gemotiveerde krakers en sympathisanten.
Het bedrijfspand van het bedrijf Innaren Properties B.V. staat al leeg zins eind oktober 2007 toen het gevestigde bedrijf Dantuma het pand vertrok naar een nieuwbouw pand aan de overkant. Kort daarna is er anti-kraak in het pand geplaatst die zich bezig hielden met kunst, ateliers en andere activiteiten. Tot zo een 2 jaar terug, de Kunstenaars uit het pand zijn gezet. En het pand leeg gestript en verloederd achtergelaten werd.
Nu is er een sloopvergunning voor het bedrijfspand aangevraagd, terwijl er nog geen bestemming voor het desbetreffende terrein is, was dus zou betekenen dat er weer een groot braakliggend terrein in Haarlem ligt, zoals de vele die Haarlem al kent.

Met deze bewoning wilt de kraakgroep het desbetreffende pand weer het aanzicht geven dat het verdient, in plaats van de verloedering waar het nu aan onderhevig is. En hier de ruimte maken voor ateliers en workshops voor plaatselijke kunstenaars en omwonende om hier hun creativiteit kwijt te kunnen en een weggeefwinkel vestigen waar mensen hun oude nog bruikbare kleding of spullen langs kunnen brengen en de mensen kunnen rond kijken voor gratis spullen die zij zelf kunnen gebruiken tot de tijd dat er daadwerkelijk een bestemmings-plan is voor het bedrijfsterrein.

No comments: