Friday, August 31, 2012

3 september 18.30 u: Blinde Tocht vanaf CS Amsterdam

Waar: Centraal Station Amsterdam - Dam, Dam, Amsterdam, Netherlands (GPS lat: 52.373127 lon: 4.890080)
Wanneer: 03/09/2012 - 10:51

No Border netwerk helpt deze oproep te verspreiden omdat zij vooral een aanklacht tegen het vreemdelingenbeleid is. In Sellingen voeren vluchtelingen actie met een tentenkamp. Laten we daar maandag aandacht aan besteden!

Vluchtelingen eisen hun rechten op

"Ik ben een dochter, ik ben een huisgenoot, ik ben een Nederlander, ik ben een blauwvinger, ik ben een zus, ik ben een vriendin, ik ben protestants, ik ben een collega, ik ben een filmmaker, ik ben een Amsterdammer, ik ben een Europeaan." - Annerike

Ieder mens bestaat uit verschillende identiteiten. Ik ervaar dat als vrijheid en koester die rijkdom van het leven. Lang niet iedereen kan dat. Een vreemdeling in Nederland wordt gereduceerd tot een nummer. Enkel hun juridische identiteit doet er toe en wordt ...gebruikt om beleidsdoelstellingen te halen.

Daarom organiseren wij 3 september een Blinde Tocht.

Geblinddoekt met je eigen paspoortnummer zullen we vanaf Adam CS naar de Dam lopen. Loop je mee? (NB. NO Border: ipv paspoortnummer de tekst 'NN Vluchteling' - niet iedereen heeft een paspoort!!)

Als iemand ontdaan wordt van alle andere identiteiten, en alleen 1 label krijgt wordt het gemakkelijker om ze zonder schuldgevoel weg te stoppen in gevangenissen.

De onderzoeken die bewijzen dat dit gaande is door het vreemdelingenbeleid in Nederland stapelen zich op (Amnesty NL, Ombudsman, Zembla). Hoeveel onderzoeken moeten er nog komen om de minister duidelijk te maken dat er iets moet veranderen?

12 september zijn er verkiezingen. Moeten we wachten tot er over enkele jaren nieuwe rapporten geschreven gaan worden, terwijl we nu weten dat onschuldige mensen wegkwijnen in de cel? Nu is het moment om dit onder de aandacht te brengen bij de minister en het hele land.

Daarom organiseren we 3 september een blinde tocht. Met de blinde tocht willen wij visualiseren wat er gebeurt als iemand wordt gereduceerd tot een nummer, tot enkel een juridische identiteit.

1 - Wandel daarom 3 september 18u30 geblinddoekt mee vanaf Adam CS naar de Dam.

2 - Bind jouw juridisch label voor ogen en maak er een foto van

3 - Plaats de foto op je facebook profiel en twitter account

4 - Plaats een prikbordbericht met daarin jouw identiteiten: 'moeder, Nederlander, student, etc.... ' en plaats deze link in eronder: http://www.facebook.com/events/294331194008018/

5 - Vraag anderen hetzelfde te doen. Breng het onder de aandacht, blijf niet langer onmondig

No comments: