Monday, March 30, 2009

Red Het Lappersfort interview nr 1


This is the one of the steps in to making bigger documentary about Lapersfort forrest occupation.
"The Lappersfort - Brugge in Belgium occupied again. The next action camp in defence this forest from cuting for more industry terein ( even a lot of there is left empty and not used ). They need You to help them!!! More info and great pictures on indymedia.nl..."
Tijdens de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 september 2008 hebben tientallen milieuactivisten het door kap bedreigde deel van het Lappersfort opnieuw bezet.

De eigenaar van het bos, Fabricom, heeft sinds 3 september 2008 een kapvergunning op zak. De actievoerders die zich verzamelen onder de netwerknaam Groenfront! protesteren met deze actie niet alleen tegen de kap van het Lappersfort Bos, maar beschouwen dit bos als een symbooldossier voor de 10.000 andere hectare zonevreemde en onmiddellijk bedreigde bossen in Vlaanderen. Bovendien willen zij met deze actie het schijnheilige, politieke gedrag van Stad Brugge en de Vlaamse overheid hekelen. Ze vinden het absurd dat ook de laatste en weinige restjes bos in Vlaanderen plaats moeten ruimen voor industriezone terwijl er in Vlaanderen meer dan 30% leegstand op afgebakende industrietereinen is en terwijl alleen in Brugge al 60 bedrijfsgebouwen leeg staan. Verder willen de activisten het hele dossier kaderen in de globale sociaal-ecologische crisis waar ook Fabricom medeplichtig aan is.

No comments: