Monday, May 13, 2013

Panden aan de Ruysdaelstraat herkraakt!

Vandaag zijn de panden aan de Ruysdaelstraat 85 t/m 89 herkraakt. Tijdens deze spannende tijd voor de eigenaar hopen wij zijn smerige zaakjes onmogelijker te maken. Hier volgt nadere informatie.

De panden 77 t/m 83 zijn in 2004 aangekocht door Vondel Vastgoed, de panden 85 t/m 89 zijn in 2005 door een directeur van Vondel, meneer Jurriaan de Reijer, op privénaam gekocht.
Vondel Vastgoed wil het gehele complex slopen om er 8 verdiepingen hoge nieuwbouw terug te plaatsen. Meteen na het kopen heeft Vondel Vastgoed haar beproefde tactiek ingezet: het lastig vallen en onder druk zetten van haar huurders met als doel dat ze zo snel mogelijk vertrekken. Om dit kracht bij te zetten heeft Vondel Vastgoed meteen de etages die ze leeg hebben gekregen alvast van binnen uitgesloopt.
In februari 2006 worden de 7 panden gekraakt, in juni 2012 worden ze ontruimd.
Ondertussen worden de huizen actief bewoond en bewoonbaar gemaakt door de krakers, en is De Reijer hard aan het proberen zijn vergunningen te krijgen. Dit duurt lang en is tevergeefs.
Ten tijde van de ontruiming juni 2012 kwam Jurriaan de Reijer in de problemen. Vondel Vastgoed is hoofdrolspeler in een groot vastgoedschandaal en de FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst) begint haar heksenjacht op zakenpartners, makelaren, notarissen en andere betrokkenen van Jurriaan de Reijer.

In december 2012 legt de beursgenoteerde bank-verzekeraar SNS Reaal op tientallen Nederlandse gebouwen die privébezit zijn van Jurriaan de Reijer. Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD) op basis van eigen onderzoek. Het overwegend conservatoir beslag heeft een omvang van ruim 9 miljoen euro. Conservatoir wil zeggen dat de vastgoedtak, het noodlijdende SNS Property Finance, veilig probeert te stellen dat De Reijer zijn betalingsverplichtingen nakomt als bijvoorbeeld een rechter hem daartoe in de toekomst zou veroordelen.
Jurriaan de Reijer doekt Vondel Vastgoed op vanwege de enorme imagoschade en gaat vrolijk door onder zijn nieuwe naam: Revest BV. Hij koopt zijn panden aan de Ruysdaelstraat van zichzelf op en hoopt dat niemand door heeft wat er precies gebeurd. Wij hebben dat, helaas voor hem, wel.
Nu, mei 2013, staan de panden nog steeds de verkrotten en is er geen uitzicht op invulling van dit complex. De ontruiming is wederom voor leegstand geweest, en de staat van de panden is dusdanig slecht dat zelfs anti-kraak geen optie is. Wij vinden deze praktijken onacceptabel en hebben daarom vandaag, 12 mei 2013, de panden 85 t/m 89 weer in gebruik genomen.
Voor meer info, vragen of opmerkingen is iedereen welkom om langs te komen.

PS: De staat van de panden is extreem slecht. Hulp met opruimen, klussen, materialen en mankracht zijn hard nodig!!!

No comments: