Thursday, March 11, 2010

Lappersfort demonstratie zondag

Gelieve naar zoveel mogelijk mensen door te sturen, of Facebook te plaatsen, ...

LAPPERSFORT

DEMO

Tegen het politiegeweld en de verdere aantasting van de open ruimte.

Lappersfort demonstratie zondag






Gelieve naar zoveel mogelijk mensen door te sturen, of Facebook te plaatsen, ...



ZONDAG 14 MAART   14 UUR   t'ZAND  BRUGGE


Donderdag 4 maart, nog geen 10 dagen geleden, werd het Lappersfortbos op brutale wijze ontruimd en gekapt.

De geweldloze milieuactivisten werden met martelpraktijken (elektroshocks) gedwongen hun actie op te geven. Door hun keuze van anonimiteit werden zij in het illegalencentrum van Brugge opgesloten.

Een tien jaar durende strijd om het behoud van een klein stukje bos die deel uitmaakte een groter geheel en symbool stond voor alle zonevreemde bossen in Vlaanderen is de kop ingedrukt. GDF Suez raadslid Burgemeester Moenaert bewees Fabricom/Suez op deze manier terug een grote dienst. Ook al staan loodsen leeg aan de overkant van de straat, toch verliezen wij onze laatste stukken natuur aan vriendjespolitiek en geldziek gedrag. Zo blijkt weer, samen met de mislukte top van Kopenhagen, dat de klimaatsverandering geen mentaliteitsverandering teweeg brengt.

De kap van het Lappersfort is de eerste dominosteen die valt bij de grootse plannen die Brugge voor de nabije toekomst koestert en waar niet gekeken word op een vierkante meter.

De expansie van de haven te Zwankendamme en Lissewege, de aanleg van het Noorderkanaal, de bouw van een voetbaltempel in Chartreuse, Klein Appelmoes in Assebroek zijn maar enkele voorbeelden van projecten die op stapel staan en de historische stad Brugge verder inblikken en banaliseren.

 

Kom massaal naar deze vreedzame (aangevraagde) betoging en laat zien dat het genoeg is geweest.



1 comment:

Anonymous said...

Ze zijn de weg kwijt. Al die willen en krijgen.
Maar basis en slaap hebben gehoed, toch kwam het boze tegemoed. Leerde hen te bedaren en deh, zie wat zij garen: 'Door de strot en men zal kwijnen dat hen het zijne komt ook te lijnen.'