Friday, September 11, 2015

[Doorbraak Info] Morgen in Den Haag: solidariteits-demonstratie met Cizre!

Morgen organiseert de Federatie Koerden in Nederland (Fed-Kom) een demonstratie in Den Haag onder de titel "Solidariteit met Cizre, het verzet zal zegevieren". Doorbraak roept iedereen op om deel te nemen aan deze betoging die om 15.00 uur start op het Malieveld.

Demonstratie
Zaterdag 12 september
Vanaf 15:00 uur
Malieveld, Den Haag

De Koerdische stad Cizre, gelegen in het zuidoosten van de Turkse republiek , is al een week omsingeld en bezet door een grote leger- en politiemacht. Turkse soldaten en agenten beschieten de stad met zware wapens, zoals mortiergranaten, om zogenaamd PKK-strijders uit te schakelen. Maar bij de beschietingen zijn meer dan twintig burgerdoden gevallen, mannen, vrouwen en kinderen. Er geldt een uitgaansverbod: mensen mogen overdag en 's nachts hun huizen niet verlaten, doden kunnen niet begraven worden. De stad is verstoken van elektriciteit en drinkwater, waardoor de catastrofe elke dag groter dreigt te worden.

De bezetting en verwoesting van Cizre is onderdeel van een landelijke anti-Koerdische geweldsorgie georganiseerd door het regime van Erdo─čan en zijn AKP. In de afgelopen week is de linkse Democratische Volkspartij (HDP) – een partij die overwegend wordt gesteund door Koerden, maar ook door veel alevieten en linkse socialisten – slachtoffer geworden van honderden aanvallen door racistische hordes op haar partijleden en -gebouwen. Honderden Koerdische arbeiders in het westen van Turkije, en mensen met een 'Koerdisch uiterlijk', zijn en worden mishandeld en vernederd door Turkse nationalisten en fascisten. Zelfs bussen die reizigers vervoeren naar Koerdische steden moeten het ontgelden. De Turkse politie kijkt alleen maar toe en helpt hier en daar zelfs een handje mee.

Het geweld tegen Koerden en de HDP moet onmiddellijk stoppen. Daartoe moet de druk op de Turkse staat maximaal worden opgevoerd. De demonstratie van morgen is daar een goede, eerste gelegenheid toe. Loop mee tegen de AKP en de Turks-nationalistische hordes!

No comments: