Monday, February 15, 2010

Successful Defence - Video from Ringdijk 10


[am*dam] Ontruiming Gezin Ringdijk Uitgesteld

Kraakgroep oost heeft vanochtend rond 10 uur de ontruiming van een gezin uit het pand aan de Ringdijk 10 in Amsterdam Oost kunnen voorkomen. Wel kwam de deurwaarder, vergezeld door een grote hoeveelheid hulpjes inclusief vrachtauto en hoogwerker, een kijkje nemen. Daar tegenover stond de kraakgroep met rond 30 mensen en een paar vuurtonnen de toegang tot het pand te blokkeren.


Groepsbeeld met  deurwaarder en smeris
Groepsbeeld met deurwaarder en smeris

Door de eeveneens aanwezige politie werd echter duidelijk gemaakt dat 'de sterke arm' , tenminste vandaag, geen ondersteuning meer wilde verlenen aan een ontruiming. Tussen neus en lippen werd gezegd dit met behulp van ME op termijn wel ging gebeuren. Na een stand off van een klein uurtje hebben deurwaarder en politie hun troepen weer terug getrokken. De Fortisbank heeft echter aangegeven de ontruiming alsnog te willen doorzetten. De kraakgroep zet haar verzetsontbijt in de tussentijd in de woonkamer van het pand voort.

Met de uitstel van deze ontruiming zijn de problemen van het gezin aan de Ringdijk echter niet opgelost. Kraken is voor hun weliswaar een noodzaak maar vooral een noodgreep. "Het feit dat de kraakgroep voor onderdak voor gezinnen met kleine kinderen moet zorgen toont het morele bankroet van eigenaar Fortis Bank maar ook van de sociale staat", zegt kraakster Miranda Wibaut van het kraakspreekuur Oost, "wij blijven actievoeren tot het gezin aan een normale woning is geholpen". De kraakgroep grijpt dan ook de gelegenheid om bij de Raadscommissie van het stadseel oost vanvond in te
spreken.

Komt dus allen!

Verzamelen 19.30, Joesgarage, Pretoriusstraat 43
Inspreken 20.00, Stadeelkantoor, Oranje Vrijstaatplein 2

Buurtbrief bij deze actie:
 http://squat.net/ksuoost/rd10/bb/rd10bb.pdf

Recente berichten op indymedia:
'(A'dam) Fortisbank aangevallen met verfbommetjes'
 http://indymedia.nl/nl/2010/02/65332.shtml

'Ontruimen kinderen in de Winter?-video(NL ondertiteld)+oproep'
 http://indymedia.nl/nl/2010/02/65293.shtml

'[am*dam] 10 feb: Fortis wil kinderen ontruimen'
 http://indymedia.nl/nl/2010/02/65221.shtml

Buurtbrief bij de kraak en documentatie:
 http://squat.net/ksuoost/rd10/


- E-Mail: ksuoost@squat.net
 

No comments: