Sunday, February 22, 2009

For Freedom and Justice.For Palestina.Amsterdam 22.02.09


Relation from demonstration in front of the hotel where Edelheit speaksperson of army of Izrael had his lecture. The hotel after many complains cancelled the event thats why happened in other hotel. There on the lecture he was attacked 4 times by 3 persons with their shoes. Beside of that more than 50 people were demonstrating in front of the hotel.
Woordvoerder Israëlische leger 'geschoend'
Shalom - 22.02.2009 22:41

Ron Edelheit, een van de perswoordvoerders van het Israëlische leger die vanavond een lezing gaf in het Amsterdamse Apollo-hotel, kreeg tijdens het spreken vier schoenen naar zijn hoofd gegooid.

Edelheit, die als woordvoerder van het Israëlische leger vanuit Sderot een belangrijke rol speelde in de propaganda tijdens de aanvallen op Gaza, was uitgenodigd door een aantal fel pro-Israëlische organisaties om te spreken onder de titel ‘Operation cast lead – en nu...?’

De drie schoenengooiers studeren in Groningen en Leiden, waar ze actief zijn bij de Internationale Socialisten. Ze hadden zich als geïnteresseerden aangemeld voor de bijeenkomst. Nadat Edelheit ongeveer een half uur gesproken had, gooiden zij vier schoenen onder de leus: ‘geen oorlogsmisdadigers in Amsterdam, je moet door naar het Internationaal Strafhof in Den Haag’. Daarna werden zij met harde hand en onder bedreigingen tegen de grond gewerkt door de veiligheidsdienst van de organisatoren, en vervolgens door de politie meegenomen naar het bureau. Momenteel zitten zijn vast op het hoofdbureau in Amsterdam.

Buiten het Apollo-hotel voerden ondertussen ruim vijftig mensen van het platform Stop de Oorlog tegen Gaza luidruchtig actie tegen de komst van Edelheit. Zij riepen leuzen als ‘Edelheit in de cel’ en ‘Nederland: medeplichtig’. Eerder het weekend besloot The College Hotel, waar de bijeenkomst oorspronkelijk zou hebben plaatsgevonden, al om de afspraak met de organisatoren te annuleren naar aanleiding van een groot aantal e-mails, telefoontjes en faxen van bezorgde burgers die klaagden dat het hotel geen podium zou moeten bieden aan een verdediger van oorlogsmisdaden.

No comments: