Thursday, January 15, 2009

Acties tegen de oorlog in GazaDagelijks van 12.00 tot 20.00 uur staat de Gaza-tent op Het Plein in Den Haag. Kom langs, deel je informatie, zoek steun bij elkaar en kom samen in actie tegen de oorlog in Gaza. Het idee van de Gaza-tent komt uit Nablus en inmiddels staan er al Gaza-tenten in Parijs, Athene en verschillende plekken in de Verenigde Staten. Vanaf vrijdag 16 januari staat er van 19.00 tot 20.00 uur ook een tent op het Museumplein in Amsterdam.

Dagelijks van 16.00 tot 17.00 uur is er een stille wake voor de Israelische ambassade in Den Haag op het Buitenhof.

Woensdag 14 januari:
14.00-16.00 uur, Den Haag, International Criminal Court: Aanklacht tegen Israel bij International Criminal Court. In samenwerking met een aantal topadvocaten uit de hele wereld dient PPMS een aanklacht in bij het International Criminal Court in Den Haag. Kom voorafgaand aan deze manifestatie naar de Tent op Het Plein. We kunnen hiervandaan gezamenlijk vertrekken (uiterlijk 13.30 uur). Na afloop kan ook bij de Tent nagepraat worden.
18.00-20.00 uur, Den Haag, Tweede Kamer: Plenair debat in de Tweede Kamer. Veel publiek gewenst. Het debat is ook te volgen via de video-stream van de Tweede Kamer.

Donderdag 15 januari:
17.00-19.00 uur, Den Haag, vanaf Gazatent op Het Plein: Boycot acties vanuit GAZA tent (na afloop van de wake bij de Israelische ambassade). Vanuit de Gazatent wordt actie ondernomen richting winkels en supermarkten die Israelische producten verkopen. Deze actie wordt mede georganiseerd door studenten van ISS (Institute of Social Studies). Wij willen dat Israël daadwerkelijk onder druk wordt gezet om de VN-resoluties uit te voeren, de mensenrechten te respecteren en gelijke rechten te geven aan al haar inwoners. Aangezien onze politici alleen gratuite verklaringen afleggen, willen we als bezorgde burgers zelf het heft in handen nemen. We kopen geen Israëlische producten meer en doen dat zolang het onrecht voortduurt. Zie http//www.boycotisrael.info.
20.15 uur, Wageningen, bibliotheek: Maarten van Rossem en de debatgroep Pantarijn gaan met elkaar in discussie over de Midden-Oosten politiek in het tijdperk Barack Obama en de betekenis hiervan voor Europa. De avond wordt geleid door Frénk van der Linden. Toegangskaarten à 5,00 euro zijn verkrijgbaar bij boekhandel Kniphorst en de bibliotheek.

Vrijdag 16 januari: 19.00-21.00 uur, Rotterdam, Binnenweg: Iedere derde vrijdagavond van de maand (koopavond) is er een manifestatie van het Anti-Imperialisme Platform op het Binnenwegplein in Rotterdam, vlakbij boekhandel Donner. Daar bediscussiëren we met voorbijgangers, waarom de Nederlandse troepen weg moeten uit Afghanistan. Vandaag staan de aanvallen op Gaza ook centraal en staan wij daar met het spandoek : Stop de aanvallen op het Palestijnse volk!

Zaterdag 17 januari: 13.15-14.30 uur, Haarlem, ingang Philharmonie: Het CDA houdt een landelijke nieuwjaarsreceptie in de Philharmonie. De dames en heren gaan gezellig aan de bitterballen terwijl in Gaza, met hun zegen, de bommen vallen. Wij willen de CDA-aanhang confronteren met onze mening over de steun die de CDA-politici Balkeneinde en Verhagen aan deze vuile oorlog geven. Door Israël te blijven steunen, maken zij zich medeplichtig aan oorlogsmisdaden! (Breed Platform Palestina)
14.00-16.00 uur, Den Haag, Gazatent: Sinds november oefent een groepje jongeren elke zaterdag in Utrecht de traditionele Palestijnse dans dabka. Aankomende zaterdag verplaatsen wij voor een keer de les naar Den Haag. We verzamelen bij de Gazatent en gaan dan naar een nabijgelegen locatie waar we je de basispassen van dabka zullen bijbrengen en laten zien wat wij tot nu toe geleerd hebben!
15.00 uur, Venlo: Demonstratie.
Veendam, Osman Gazi moskee naar centrum: Demonstratie tegen de aanval op Gaza en het buitensporige geweld van het Israelische leger tegen de bevolking van Gaza.

Zondag 18 januari:
Vlaardingen: Ook kinderen willen niet toekijken en niets doen. Op hun eigen manier willen zij de kinderen van Gaza helpen. Daarom organiseren Palestijnse en niet-Palestijnse kinderen een rommelmarkt waarvan de opbrengst bestemd zal zijn voor de kinderen van Gaza.
16:00-21:00 uur, Utrecht, SJU Jazzpodium: Music for Gaza

Maandag 19 januari:
16:00-19:00 uur, Den Haag, Amerikaanse ambassade: Na acht jaar een president die sterk oorlogsgericht was, willen wij hem graag uitzwaaien met de inmiddels wereldberoemde schoenenactie. De actie is tevens een solidariteitsactie met de Irakese journalist al-Zeidi, die als eerste een schoen naar Bush gooide, en een verzoek om zijn vrijlating.

Dinsdag 27 januari:
20:00-23:00 uur, Tilburg, 013: Music for Gaza

Blogs uit Gaza: Sharon, Fida, Eva
Actiegroepen in Gaza: Free Gaza boten, ISM
On-line actie: Verhef je stem
Nieuws: Indymedia Israel, Ramattan, IMEMC
Achtergronden: Electronic Intifada, Mythes ontkrachten, Oorlog gevoerd met Nederlands wapentuig, Fosforbommen gebruikt I, II
Lees verder...

No comments: