Sunday, December 5, 2010

Animal freendly Meat doesn't exist !!! Stop this bloody green wash !

In Amsterdam zijn op grote schaal reclameborden voor 'diervriendelijk vlees' van de Dierenbescherming beplakt door de actiegroep 'Diervriendelijk vlees bestaat niet'.




Wie zich de afgelopen tijd door Amsterdam begeeft, zal het al zijn opgevallen. Waar je ook kijkt, op lantaarnpalen, verkeerslichten, postbussen en abri's, prijkt de sticker 'Diervriendelijk vlees bestaat niet'. Sinds kort worden deze, in grotere afmeting, ook bevestigd op de reclamezuilen waarmee de Dierenbescherming 'diervriendelijk vlees' promoot.

"Met een poster probeert de Dierenbescherming mensen wijs te maken dat je diervriendelijk vlees kan kopen. Dat is onzin, aangezien voor vlees dieren worden gefokt en vermoord", hekelt de actiegroep. "Hoewel de naam Dierenbescherming doet vermoeden dat ze voor dieren op zouden moeten komen, promoten ze tegenwoordig de massale moord op biologisch gefokte dieren."

Actiegroep 'Diervriendelijk vlees bestaat niet', gesteund door Respect voor Dieren, vinden dat alle vormen van vlees - bio-industrie, scharrelindustrie, biologische industrie, biologisch-dynamisch - dieronvriendelijk zijn. "Alle promotie van vlees is het promoten van de moord op dieren."

De afgelopen jaren stijgt het aantal vegetariërs en veganisten in rap tempo. Desondanks slaan nogal wat dierenwelzijnsorganisaties de weg in van biologisch vlees. "Dat is een domme zet. Als de promotie van het zogenaamde 'diervriendelijk' vlees door gaat, komt de groei van het aantal vegetariërs en veganisten in gevaar. Daarom hebben we besloten om mensen vaker eerlijke informatie over vlees te geven."

De Dierenbescherming voert momenteel de landelijke campagne 'Beter Leven Keurmerk'. Daarmee denkt het veehouders te stimuleren om dieren een beter leven te geven. "Hoe meer verbeteringen ze aanbrengen voor het welzijn van de dieren, hoe meer sterren hun product krijgt. Een duurzame en haalbare oplossing voor veehouder, supermarkt en consument", aldus de dierenwelzijnsorganisatie.

 http://respectvoordieren.nl/
 http://beterleven.dierenbescherming.nl/

bron:
 http://www.ravagedigitaal.org/2010nieuws/december/05/nws.php

Website: http://www.ravagedigitaal.org

No comments: